Οι εκπαιδευτές

Γιάννης Καρκαλάκος (IKMF E1, Lead Civilian Instructor)

20151129 143419 3small

Ο εκπαιδευτής Γιάννης Καρκαλάκος είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της IKMF, κατέχει το βαθμό του E1 (Expert 1) και εκπαιδεύεται στο Krav Maga από το 2011 ως μαθητής. Ασχολείται με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία, θαυμάζει και προπονείται σε διάφορες πολεμικές τέχνες και συστήματα αυτοάμυνας, αλλά επαγγελματικά μόνο με το Krav Maga καθώς μπορεί να προσφέρει στους μαθητές του απλές, γρήγορες και εύκολες λύσεις πέραν της αυτοάμυνας, σε όλες τις πτυχές της ζωής τους!
Από την πρώτη του επαφή με το Krav Maga έως σήμερα δεν έχει σταματήσει να προπονείται και να συμμετέχει σε όλα τα δρώμενα και μετεκπαιδεύσεις (υποχρεωτικές και μη) της παγκόσμιας ομοσπονδίας Krav Maga, IKMF.

Η εκπαίδευσή του στο Krav Maga ξεκινάει το 2011 σαν μαθητής και έπειτα από 5 χρόνια συνεχούς εκπαίδευσης, ολοκληρώνει το σχολείο εκπαιδευτών για πολίτες (CIC). Έκτοτε συνεχίζει να εκπαιδεύεται με ακόμα περισσότερο ζήλο από πλήθος Ισραηλινών GIT, όπως οι Avi Moyal (Master, πρόεδρος της IKMF και μαθητής του Imi), Shlomi Moyal, Tamir Gilad, Israel Tamir, Israel Cohen και άλλους, προσπαθεί να προσφέρει το αυθεντικό Krav Maga γι' αυτό και έχει επιλέξει την εκπαίδευσή του από την IKMF.

Ολοκλήρωσε με επιτυχία την εκπαίδευση και εξέτασή του στο Expert 1 με εκπαιδευτή του τον ίδιο τον πρόεδρο της IKMF και μαθητή του Imi, Avi Moyal, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι η πηγή του Krav Maga.

Με τα παιδιά έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και τα αντιμετωπίζει όλα ως "δικά του" παιδιά καθώς μόνο έτσι μπορεί να τους προσφέρει αυτό που χρειάζονται. Το μάθημα είναι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα διδακτικό, προσπαθεί να εμφυσήσει αρχές που θα τα βοηθήσουν για όλη τους τη ζωή όπως ο σεβασμός, η πειθαρχία, η συνέπεια, η αγάπη για το σώμα τους και την άθληση, η ανέλιξη του πνεύματος, το ψυχικό σθένος, και η μάχη για την εκπλήρωση των στόχων τους.

Πέραν της ιδιότητάς του ως εκπαιδευτής, ο Γιάννης είναι αριστούχος απόφοιτος πληροφορικής από το τμήμα "Επιστήμης κ Τεχνολογίας Υπολογιστών" με μεταπτυχιακό στα "Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα" του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Συνεργάζεται με μεγάλα κρατικά ιδρύματα όπως το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ.α. σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων πληροφορικής και πολιτισμού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει για την ασφάλεια της πληροφορικής και της τεχνολογίας με έμφαση στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και την υπεύθυνη χρήση των κοινωνικών δικτύων και μέσων επικοινωνίας.

Στόχος του είναι να εξελίσσεται μέρα με τη μέρα σε έναν καλύτερο άνθρωπο, γονέα, σύζυγο, αμυνόμενο και σε έναν καλύτερο εκπαιδευτή που θα μεταδώσει τον τρόπο σκέψης, τις τακτικές και τις τεχνικές του Krav Maga σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Υποστηρίζει αναφανδόν πως όλος ο κόσμος θα έπρεπε να προπονείται στο Κραβ Μαγκά, καθώς "Είναι υποχρέωση κάθε ανθρώπου να έχει την γνώση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε μια κατάσταση ανάγκης".

 

Αντώνης Παναγιωτόπουλος (IKMF G5 Instructor)

antonis pagagiotopoulos

Ο εκπαιδευτής Αντώνης Παναγιωτόπουλος είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της IKMF και κατέχει το βαθμό του G5 (Graduate 5) καθώς ασχολείται με το Krav Maga από το 2013. Η αμεσότητα, η απλότητα και ο ρεαλισμός του συστήματος ήταν αυτά που τον έπεισαν να συνεχίσει στο συγκεκριμένο σύστημα αυτοάμυνας παρότι δεν είχε ξεκινήσει με αυτήν την ιδέα.
Ύστερα από σχεδόν μια 5ετία συμμετείχε στο σχολείο εκπαιδευτών το 2017 υπο την διδασκαλία του Andreas Burkert (Expert3) και Shlomi Bouzaglo (Expert3) το οποίο και ολοκλήρωσε επιτυχώς.
"Το κυριότερο ίσως αίσθημα στην επιλογή του Krav Maga σαν σύστημα αυτοάμυνας ήταν οτι ποτέ δεν ένιωσα οτι είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να κάνω ανεξαρτήτως σωματικής και ηλικιακής κατάστασης."
Η εκπαίδευση του συνεχίζεται μέχρι και σήμερα απο την IKMF καθώς και η εξέλιξη του ως εκπαιδευτής και ασκούμενος.
Πολλές φορές η αυτοάμυνα ξεκινάει απο την ψυχολογία και αυτό είναι κάτι που προσπαθεί να το μεταδώσει σε κάθε μάθημα.
Εκτός του Krav Maga δούλεψε για πολλά χρόνια στον τομέα του ανταλλακτικού και logistics αυτοκινήτων και όχι μόνο. Συνεχίζει στον τομέα τεχνικής υποστήριξης και customer service.
Μέσα από την δική του συνεχή εκπαίδευση και βελτίωση ελπίζει να προσφέρει κάτι ανάλογο και στους γύρω του.
"Κάθε προπόνηση που τελειώνει με χαμόγελο είναι μια καλή προπόνηση"

 

 

Tags: krav maga Αθήνα, Athens, Ano Patisia, Άνω Πατήσια, Δάφνη, Dafni, Καρκαλάκος Γιάννης, Αντώνης Παναγιωτόπουλος, σχολές krav maga, τι είναι το krav maga, krav maga ikmf, παιδικό krav maga, junior, kids, εκπαιδευτές, kravmaga για αρχάριους