Ξεκινώντας το Krav Maga

antzelaΠαραθέτω τη μικρή μου εμπειρία από το χώρο προς κάθε ενδιαφερόμενο αλλά κυρίως προς όσους διστάζουν να ξεκινήσουν εξ αιτίας αρνητικών σχολίων που έχουν ακούσει του τύπου: “Το Krav Maga εκπαιδεύει δολοφόνους”, ή “Μαθαίνεις να σκοτώνεις, όχι να αμύνεσαι” είτε σ’ αυτούς που για κάποιους λόγους πιστεύουν ότι δεν θα τα καταφέρουν (π.χ. έλλειψη φυσικής κατάστασης, ηλικία κλπ).

Όταν ξεκίνησα Krav Maga ήθελα να βρω κάτι που να επαναφέρει την φυσική μου κατάσταση και να χάσω κάποια κιλά, όμως ήξερα ότι αν πήγαινα γυμναστήριο θα βαριόμουν κάποια στιγμή. Ήθελα κάτι να μου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Τελικά κατάλαβα πολύ σύντομα ότι βρέθηκα εκεί για λάθος λόγους. Ωστόσο κατέληξα να θέλω να συνεχίσω για τους σωστούς λόγους, να μάθω ν’ αμύνομαι, να μπορώ να προστατεύω τον εαυτό μου και να υψώνω ανάστημα σε όσους προσπαθούν να με βλάψουν. Ναι, τελικά δεν άλλαξε μόνο το σώμα μου.

Άνοιξα μια πόρτα σ’ ένα κόσμο διαφορετικό από αυτόν που είχα συνηθίσει. Άλλαξα νοοτροπία, τρόπο σκέψης και δράσης στην καθημερινότητά μου. Αυξήθηκε η αυτοπεποίθησή μου και μετέτρεψα το φόβο μου από μειονέκτημα σε εργαλείο αυτοσυντήρησης. Τώρα ξέρω ότι αν μου συμβεί κάτι στο δρόμο, δεν θα “παγώσω”. Ο ίδιος φόβος που θα μ’ έκανε να παγώσω τώρα με προειδοποιεί, με προετοιμάζει μαζί με τις τεχνικές που μαθαίνω αυξάνεται η διάθεσή μου ν’ αντισταθώ, να παλέψω.

Στόχος είναι ν’ αυξάνω συνεχώς τις υπερ εμού πιθανότητες. Να βγω από μια πιθανή σύγκρουση όχι αλώβητη αλλά ζωντανή. Κι όσο προπονούμαι τόσο αυξάνεται η μαχητικότητά μου και μαζί μ’ αυτήν οι πιθανότητες για επιβίωση. Γιατί αυτό σε διδάσκει το Krav Maga. Να επιβιώνεις μέσα από δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να συμβούν στη καθημερινότητά σου, που δεν είναι απαραίτητα καταστάσεις σωματικής βίας.

Γι αυτό όσοι συνεχίζετε να διστάζετε μην το σκέφτεστε άλλο. Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε τόσο καλύτερα.

Υ.Γ.: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον εκπαιδευτή μου Γιάννη Καρκαλάκο για τον επαγγελματισμό που επιδεικνύει, το αμείωτο ενδιαφέρον για όλους τους μαθητές του και την αστείρευτη υπομονή του.

Δάσκαλε KIDA