Προσέξτε τις "συνήθειες" της γειτονιάς σας

Suspect Vehicle suspicious package Detroit jpg 866752 ver1.0Μάθετε καλά τη γειτονιά σας, προσέξτε τα αυτοκίνητα στο δρόμο σας. Εάν δεν είστε σε κάποιο χωριό όπου ένα καινούριο αυτοκίνητο θα σας κάνει εντύπωση ούτως ή άλλως, παρατηρήστε το αταίριαστο/ασυνήθιστο. Το τζιπάκι με τα φιμέ τζάμια στο απέναντι πεζοδρόμιο ήταν πάντα εκεί; Το έχετε ξαναδεί; Παρατηρείτε ύποπτες κινήσεις γύρω του; Υπάρχει κάποιος μέσα και μένει για πολλή ώρα εκεί; Γίνεται κατά τη διάρκεια της μέρας αυτό ή μόνο τα βράδια που γυρνάτε από τη δουλειά;
Φυσικά δεν είστε η γιαγιά του πρώτου που είναι όλη μέρα στο μπαλκόνι και κοιτάζει τι ώρα γυρίσατε σήμερα σπίτι ή με ποιόν/α ήρθατε, όμως αντί απλά να περπατάτε αμέριμνα και χωρίς καμία σημασία γύρω σας μπορείτε να παρατηρήσετε κάποια πράγματα.

Το να παρατηρείτε τη γειτονιά σας και τις "συνήθειές" της θα μπορούσε να σας σώσει τη ζωή. Οι κίνδυνοι δεν εμφανίζονται πάντα ξαφνικά, δεν είναι συνηθισμένο να περάσει κάποιος με ένα μαχαίρι και να απειλήσει ή καρφώσει ένα περαστικό. Συνήθως οι θύτες επιλέγουν προσεκτικά τα θύματά τους, μέρος αυτής της επιλογής τους είναι και η παρακολούθηση.


Το τζιπ με τα μαύρα τζάμια μπορεί να είναι πράγματι του καινούριου φίλου της κοπέλας που μένει στον τρίτο. Μπορεί όμως να είναι και του έμπορου οργάνων από μια άλλη περιοχή όπου θα σας βάλει στο τζιπ/φορτηγάκι, θα σας μεταφέρει σε ένα απομονωμένο μέρος, θα σας αφαιρέσει το νεφρό και θα σας αφήσει να πεθάνετε χωρίς βοήθεια.
Μπορείτε να είστε προσεκτικοί και συνειδητοποιημένοι χωρίς να γίνεστε αδιάκριτοι ή/και θρασύς.
Εάν λοιπόν νιώσετε ότι κάποιος σας παρακολουθεί ή υπάρχει ασυνήθιστη συμπεριφορά κάποιου στη γειτονιά σας μην περάσετε ανυποψίαστοι. Είναι καλύτερο να είστε προσεκτικοί και υποψιασμένοι (με μία λέξη συνειδητοποιημένοι) παρά αδιάφοροι και πιθανά εύκολα θύματα. Μάτια, αυτιά και κυρίως μυαλό λοιπόν, πάντα ανοιχτά και πάντα συνειδητοποιημένοι.