Επιστρέφοντας σπίτι μου με ασφάλεια

HoustonΕπιστρέφω σπίτι έπειτα από μια κουραστική μέρα ή από μια ωραία βραδιά με φίλους και κρασιά, δεν έχει πολύ σημασία τι από τα δύο είναι, και τα δύο έχουν πάρει όλη μου την ενέργεια και κυρίως τη συγκέντρωσή μου. 

Οι κίνδυνοι είναι και αυτοί εκεί και με περιμένουν, κάποιος ναρκομανής, ληστής, οποιοσδήποτε με κακές προθέσεις. Μπορεί να ξέρει ότι γυρίζω και με περιμένει (πολύ άσχημη περίπτωση), μπορεί απλά να έτυχε να περνάει από αυτό το δρόμο.
Περπατάω στο δρόμο έχοντας τα μάτια και τα αυτιά μου ανοιχτά, δεν κρατάω τα κλειδιά στο χέρι, και φροντίζω να μην κουδουνίζουν ώστε να μη γίνομαι στόχος, αλλά τα έχω στην πιο εύκολα προσβάσιμη τσέπη, τα χέρια μου είναι έξω από τις τσέπες και φροντίζω να μην είμαι γεμάτος πράγματα που κουβαλάω και δεν μπορώ να κινηθώ. Εάν έχω πράγματα (ψώνια) που πρέπει να πάρω πάνω, έχω φροντίσει να τα κρατάω με τέτοιο τρόπο ώστε εάν προκύψει ανάγκη να τα αφαιρέσω αμέσως από τα χέρια μου (π.χ. δεν περνάω τη σακούλα στο καρπό, στους αγκώνες μου κλπ.).
Δεν χαζεύω καθώς περπατάω στο κινητό μου, αφού η φωτεινότητα της οθόνης μειώνει την ικανότητα των ματιών μου να δουν στο σκοτάδι, η συγκέντρωσή μου χάνεται από το δρόμο, και παράλληλα γίνομαι εύκολα αντιληπτός, και εύκολος στόχος, φυσικά δεν φοράω ακουστικά γιατί δε θα ακούσω μια ύποπτη κίνηση πίσω μου.

Έχω από πριν ρυθμίσει το κινητό μου ώστε με λίγες κινήσεις (υπολογίζω πάντα το στρες) να καλέσω τον αδερφό μου που ξέρω ότι είναι επάνω, δε καλώ ένα φίλο μου που μένει μισή ώρα μακριά γιατί και να τον πάρω δε θα προλάβει να έρθει, οπότε επιλέγω ποιό άτομο θα χρησιμοποιήσω για έκτακτη ανάγκη προσεκτικά.
Ελέγχω το χώρο γύρω μου, είμαι υποψιασμένος καθ' όλη τη διάρκεια, περνάω με διπλή προσοχή από εισόδους, γωνίες, ψηλά αυτοκίνητα, ή μεγάλα εμπόδια που μου κρύβουν την ορατότητα και θα μπορούσε κάποιος να κρύβεται εκεί. Βλέπω τα αντικείμενα που υπάρχουν γύρω μου, ποιό από αυτά και με ποιό τρόπο θα μπορούσε να μου χρησιμεύσει για αυτοάμυνα;
Μερικά μέτρα πριν φτάσω στην είσοδο της πολυκατοικίας βγάζω τα κλειδιά και προετοιμάζω το κλειδί που θα χρησιμοποιήσω, πριν εστιάσω στην κλειδαριά κάνω έναν ακόμα έλεγχο για πιθανούς κινδύνους. Το ένα μου χέρι είναι στο κλειδί και το άλλο ψηλά ώστε να με καλύψει σε περίπτωση ανάγκης, χτύπημα από το πλάι, σπρώξιμο με δύναμη πάνω στη πόρτα κλπ. Μπαίνω μέσα και κλειδώνω.
Εάν χρειαστεί να μπω στο ασανσέρ, ανοίγω τη πόρτα και αφού ελέγξω μπαίνω μέσα. Εάν υπάρχει κάποιος άγνωστος ήδη εκεί πριν από μένα και με περιμένει, προτιμώ να πάρω τις σκάλες.
Με τον ίδιο τρόπο ανοίγω και τη πόρτα του σπιτιού μου, μπαίνω μέσα, κλειδώνω. Είμαι πλέον ασφαλής και ήσυχος.

Αγαπημένη μου έκφραση: Το Krav Maga είναι η τέχνη να φτάσεις σπίτι σου ασφαλής!