​Τι είναι τελικά αυτό που μας εκθέτει σε κίνδυνο;

earbudsΠοιό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε όσο αφορά την πρόληψη ενός άσχημου περιστατικού;
Φταίνε τα μέρη που κυκλοφορούμε; Η περιοχή που μένουμε; Η ώρα που φεύγουμε από τη δουλειά; Ή μήπως ο τρόπος που κινούμαστε και η συμπεριφορά μας; Κυκλοφορούμε επιδεικτικά με ένα κινητό 600€ στο χέρι; Ή είμαστε απότομοι με το βλέμμα και τις κινήσεις μας και μαγνητίζουμε τα άτομα που ψάχνουν φασαρία;
​Κανένα από τα παραπάνω δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο η άγνοια του κινδύνου.

Οι εγκληματικές ενέργειες αυξάνονται καθημερινά γύρω μας, το μαθαίνουμε από τις ειδήσεις, αλλά και από τους γνωστούς μας. Όλοι έχουν να μας ​διηγηθούν από μια άσχημη ιστορία που συνέβη σε αυτούς ή γνωστά τους άτομα. Δυστυχώς, ο περισσότερος κόσμος πιστεύει (ή ελπίζει;) ότι δε συμβαίνουν αυτά συχνά, και δεν θα τύχουν στον ίδιο.

ΟΧΙ, δεν είναι έτσι, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που τους έτυχε κάποιο άσχημο περιστατικό ήταν αυτοί που πίστευαν πώς δεν θα τους τύχει. Αυτό δε συνέβη γιατί ήταν απλά άτυχοι, αλλά επειδή δεν είχαν επίγνωση της κατάστασης, δεν είχαν ποτέ σκεφτεί πώς θα αντιδράσουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά και τι μπορούν να κάνουν για να αποφύγουν αυτή τη κατάσταση.
Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αποδεχθούμε πώς εγκληματικότητα υπάρχει, είναι εκεί έξω, γύρω μας, και δεν κάνει διακρίσεις για κανέναν, οι πιθανότητες να συμβεί σε οποιονδήποτε από εμάς είναι πολλές, οπότε ας μην θάβουμε το κεφάλι στην άμμο και ας πάρουμε τα μέτρα μας.