Ασφαλίζοντας τις ηλεκτρονικές μας συσκεύες

lock your electronic devicesΜε την ταχαία εξάπλωση των "έξυπνων κινητών συσκευών" όλο και περισσότερα πράγματα κάνουμε μέσα από αυτές, όλη μας η επικοινωνία βρίσκεται εκεί, φωτογραφίες, επαφές, κοινωνικά δίκτυα, ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας βρίσκεται φυλαγμένο εκεί.
Έτσι λοιπόν, για ορισμένο κόσμο η απόσπαση χρηματικού ποσού δε θα ήταν πρόβλημα, ωστόσο κάποιοι θα προστάτευαν με τη ζωή τους το smartphone τους.
Η ζωή μας και η σωματική μας ακεραιότητα δεν ανταλλάσετε με τίποτα, είτε αυτό είναι λεφτά, αντικείμενα αξίας ή μία ηλεκτρονική συσκευή (ότι και αν περιέχει μέσα). Για το λόγο αυτό ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, μειώστε τη συναισθηματική αξία της συσκευής σας, και αλλάξτε τρόπο σκέψης. Μην προστατεύσετε τη συσκευή σας ρισκάροντας τη ζωή σας.

  • Κάνετε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών δεδομένων της συσκευής σας. Εκμεταλευτείτε την τεχνολογία και ενεργοποιήσετε τον αυτόματο συγχρονισμό των δεδομένων σας (πολύ πιθανώς κάποιες από τις υπηρεσίες αυτές να τις χρησιμοποιείτε ήδη, π.χ. επαφές). Αφιερώστε λοιπόν λίγο χρόνο και ρυθμίστε τους λογαριασμούς της προτίμησής σας (dropbox, facebook, google, κλπ) να κρατάνε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας (επαφές, μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο). Έτσι σε περίπτωση όπου κάποιος σας αρπάξει τη συσκευή σας δεν θα χάσετε τα πολύτιμα προσωπικά σας δεδομένα, αυτό θα σας προστατεύσει και από την περίπτωση κλοπής, ή καταστροφής της συσκευής σας.
  • Ασφαλίστε τη συσκευή σας με κωδικό πρόσβασης. Σε περίπτωση που τελικά η συσκευή σας πέσει σε λάθος χέρια, έχοντάς την κλειδωμένη με κωδικό πρόσβασης (και ταυτόχρονα κρυπτογράφηση της κάρτας μνήμης σας) τα δεδομένα σας δε θα διαρεύσουν προς τα έξω, αφού για να χρησιμοποιήσει κάποιος τη συσκευή θα πρέπει να εισάγει το σωστό κωδικό πρόσβασης ή να κάνει εργοαστασιακή επαναφορά με αποτέλεσμα να σβηστούν όλα τα δεδομένα και έτσι η περίπτωση να πέσουν σε λάθος χέρια ελαχιστοποιείτε.
  • Αλλάξτε το τρόπο σκέψης σας, βάλτε τη σωματική σας ακεραιότητα πάνω από οτιδήποτε άλλο, ακόμα και τα παραπάνω να μην έχετε κάνει, τα προσωπικά σας δεδομένα δεν είναι πιο σημαντικά από εσάς. Σημασία έχει να επιστρέψετε ασφαλής στο σπίτι σας, θα οργανωθείτε, θα αγοράσετε μία νέα συσκευή και θα δημιουργήσετε νέα προσωπικά δεδομένα. Οπότε διώξτε το συναισθηματικό δεσμό που έχετε με τη συσκευή σας και τα προσωπικά σας δεδομένα και μη ρισκάρετε τη ζωή σας για να τα προστατεύσετε.