Γιατί να ξεκινήσω Krav Maga

Γιατί είναι η καλύτερη και πιο άμεσα εφαρμόσιμη αυτοάμυνα.

Το Κραβ Μαγκά είναι φτιαγμένο ώστε να λειτουργεί κάτω από αληθινές συνθήκες. Σε κάθε προπόνηση πραγματευόμαστε αληθινές καταστάσεις απειλής ή βίας. Άλλοι πολύ άλλοι λιγότερο, αντιμετωπίζουμε διάφορες μορφές βίας (σωματική, λεκτική, ψυχολογική). Μέσα από τις προπονήσεις εκπαιδευόμαστε να αντιμετωπίζουμε αυτές τις απειλές ή επιθέσεις. 

Ξεκινάμε από απλές περιπτώσεις λεκτικού μικροκαυγά μέχρι επιθέσεις με μαχαίρι, ρόπαλο από έναν ή περισσότερους επιτιθέμενους. Στόχος μας πάντα είναι να αποφύγουμε τον κίνδυνο ιδανικά χωρίς να εμπλακούμε σε αυτόν, ωστόσο πάντα προπονούμαστε και εκπαιδευόμαστε ώστε να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι σε περίπτωση εμπλοκής.

Γιατί θα αυξήσει τη φυσική μας κατάσταση.

Η φυσική κατάσταση είναι το Α και το Ω όταν αναφερόμαστε σε αυτοάμυνα. Μπορεί να μην σου έχει τύχει ποτέ να χρειαστεί να τρέξεις για 10 λεπτά συνεχόμενα μέχρι να φτάσεις σε ένα ασφαλές σημείο, μπορεί να μην έχει χρειαστεί να παλέψεις για να ξεφύγεις από 3 άτομα που προσπαθούν να σε απαγάγουν, ωστόσο εάν χρειαστεί θα πρέπει να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι γι αυτό. Εάν χρειαστεί να παλέψεις για τη ζωή σου, θα είναι πολύ πιο εύκολο εφόσον έχεις προετοιμαστεί γι' αυτό.

Έτσι σε κάθε προπόνηση Κραβ Μαγκά, αφιερώνουμε ένα μέρος της προπόνησης για να αυξήσουμε τη φυσική μας κατάσταση. Η διάρκεια συνήθως δεν ξεπερνάει τα 20 λεπτά, ωστόσο είναι τόσο εντατική και στοχευμένη που θα δούμε τη φυσική μας κατάσταση να αυξάνεται ραγδαία από μέρα σε μέρα. Οι αποτελεσματικότερες ασκήσεις από όλα τα συστήματα συνδυάζονται και τροποποιούνται κατάλληλα ώστε να μας προετοιμάσουν για κάθε κατάσταση ανάγκης.

Για την τόνωση της αυτοπεποίθησής μας.

Γιατί θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα σχετικά με το σώμα και τις ικανότητές μας και θα ανεβάσει την αυτοπεποίθησή μας. Η συνειδητοποίηση της κατάστασης, αλλά και οι συνεχείς προπονήσεις κάτω από ρεαλιστικές συνθήκες θα βελτιώσουν την ικανότητα αντίληψής μας, θα αυξήσουν το χρόνο απόκρισής μας σε έκτακτα περιστατικά και αιφνιδιαστικές επιθέσεις ενώ πλέον θα μάθουμε να αντιδρούμε πιο σωστά και λογικά κάτω από αυτές τις συνθήκες. Σε συνδυασμό με τη βελτίωση που θα βλέπουμε στο σώμα και το μυαλό μας θα ανέβει η αυτοπεποίθησή μας ενώ πλέον θα έχουμε συνείδηση του κινδύνου γύρω μας.