Θα τραυματιστώ εάν ξεκινήσω Κrav Μaga;

Η ασφάλεια κατά τη διάρκεια της προπόνησης είναι το πιο σημαντικό και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση καθόλη τη διάρκεια της εξάσκησης. Ο εκπαιδευτής είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της IKMF, έχει περάσει από ειδικό σχολείο ώστε να εκπαιδεύει άτομα στο Κrav Μaga και είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και συνειδητοποιημένος σχετικά με την ασφάλεια στη προπόνηση. Επίσης, ο χώρος είναι ειδικά διαμορφωμένος για ασφαλείς αθλητικές δραστηριότητες, καθημερινά στο συγκεκριμένο χώρο εξασκούνται και παιδιά, οπότε όπως καταλαβαίνετε δίνετε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια του χώρου.

Εάν έχετε τραυματισμούς από πριν, αλλά ο γιατρός σας επιτρέπει να αθληθείτε μπορείτε να ξεκινήσετε, ενώ θα πρέπει να ενημερώσετε τον εκπαιδευτή σας ώστε να ξέρει τι να προσέξει ιδιαίτερα σε εσάς και θα φροντίσει να φύγετε από την προπόνηση χωρίς να έχει επιδεινωθεί ο τραυματισμός σας. 
Όλες οι ασκήσεις παρακολουθούνται από τον εκπαιδευτή ο οποίος δείχνει αρχικά το σωστό τρόπο εκτέλεσης της τεχνικής και στη συνέχεια ελέγχει και διορθώνει τυχών λάθη καθ' όλη τη διάρκεια της προπόνησης.